Velo Vinci | WHO?

Velo Vinci | WHO?

Oprichter en zaakvoerder, SJEF DE WILDE,  begon op zijn 16de met een paar vrienden te fietsen en sindsdien heeft de fietsmicrobe hem niet meer losgelaten.

Zijn sportieve carrière als profwielrenner heeft hem vele mooie momenten doen beleven. Gedurende lange tijd kon hij van zijn hobby zijn beroep maken en heeft hij in mooie ploegen gereden waar hij de kans kreeg om in elke klassieker in België te starten.

Een mooie levenservaring die hem op vele plaatsen heeft gebracht en mooie vriendschappen heeft opgeleverd.

De laatste jaren voor het einde van zijn carrière als wielrenner, kende hij spijtig genoeg een aantal zware tegenslagen wat hem in november 2013 deed besluiten om alles in dit nieuwe avontuur te steken!

Door zijn jarenlange ervaring in het profpeloton zullen de klanten van Velo Vinci met heel wat raad en daad bijgestaan worden. 

"Ik ben zelf een rasechte Duffelaar en 'de oude videotheek' leek me de ideale plek voor mijn droom te verwezelijken."

Ondertussen bestaat VELO VINCI 5 jaar en is de winkel een gevestigde waarde in het dorp en omliggende gemeenten.

Artikel Bizzy-magazine | mei 2019

De winkel is vooral gekend voor de sportievere fietser: Race – Moutainbike - triathlon

Nu komen de E-bikes erbij!

"Op 5 jaar tijd is de markt enorm veranderd. Meer en meer mensen kiezen voor de e-bike, wat 5 jaar geleden bij onze start zeker niet zo was. We hadden amper 4-5 e-bikes staan.

De kwaliteit van de e-bikes is ook zodanig verbeterd dat deze fietsen tegenwoordig, in combinatie met een degelijk onderhoud, voor grotere afstanden en leeftijd meegaan. 

Ondank de stijging qua verkoop, is ook de prijs gestegen. Je krijgt echter wel waar voor je geld: stillere motors en ze fietsen erg soepel.

Leasings zitten eveneens enorm in de lift. Dankzij het leasingaanbod en mogelijke combinatie met een FIP-plan (flex income plan via werkgevers, worden er vaak fietsen in het duurdere segment verkocht.

Ook wij zijn dus mee op de kar gesproken en leveren leasings uit via o.a. KBC – Ctec – Team Cyclis en O2O.

Ook meer en meer vrouwen vinden de weg naar de fiets en dit niet enkel naar de e-bikes. Je ziet ze ook steeds meer op de koersfiets. Zowel in peloton voor pleziertochten als het afleggen van woon-werkverkeer.

Velo Vinci Costa Ride!

Omdat net het fietsen en de beleving ervan, hetgene is wat me drijft, hangen we jaarlijks onze 100-den pijlen uit voor de Costa Ride. Een tocht voor zowel jong en oud die keuze hebben uit een 4-tal tochten richting het Leuvense, met als langste rit de 160 km met passage aan de leeuw van Waterloo.

Dit jaar staan we als klassieker op de kalender, wat ook wil zeggen dat onze organisatie gesmaakt wordt bij de wielerbond.

Daarnaast is er ook een leuke familietocht voor de recreatieve fietser of (groot)ouders die willen genieten van een uitje met de kids.

De Velo Vinci – Costa ride vindt dit jaar plaats op zondag 18 augustus en vertrekt naar jaarlijkse gewoonte aan de strandbar zelf, die dit jaar zijn 10-jarig bestaan viert."

 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x